Revista > Número 33

Mare Teresa. Vine sigues la meva llum. Br.Kolodiejchuk

Edició i comentaris de

Brian Kolodiejchuk M.C.

 

Columna Edicions

Barcelona 2009

424 pàg.

Edicions Destino acaba de publicar la traducció catalana del conegut llibre Vine, sigues la meva llum, amb els mateixos comentaris de l´autor, el pare Brian Kolodiejchuk, missioner de la caritat i postulador de la Causa de Canonització de la Mare Teresa de Calcuta, fundadora de la congregació que té com a finalitat, arreu del món, de tenir cura material i espiritual dels més pobres entre els pobres, malalts i indigents de tots els països dels cinc continents. Com deia en una anterior recensió més àmplia, l´obra tracta de la vida de la nova beata des dels seus propis escrits i testimonis donats als seus superiors jeràrquics.

Amb la curosa recopilació de tots els textos, Brian Kolodiejchuk ens mostra per primera vegada el gran sofriment que la Mare Teresa va patir al llarg de dècades a causa d´una gran “nit fosca de l´ànima”, que Déu permeté per tal de santificar-la totalment per camins extraordinaris de fe, amor, fortalesa, purificació passiva i oració contemplativa, a part d´explicar el seu gran secret per donar-se del tot a Déu, a l´Església i als homes i dones més desgraciats del món. El senyor la va depurar “com l´or en el gresol” i l´acceptà “com un vivent holocaust”.

El llibre es llegeix amb interès creixent perquè l´itinerari seguit per la Mare Teresa és apassionant i esdevé un model per a tots aquells que viuen en un món ple d´hedonisme, de conformisme i de buidor espiritual. Ajuda a entendre quins poden ser els camins de la gràcia per tal d´il·luminar moltes consciències adormides o endormiscades per la tebiesa, la rutina i la deixadesa específicament “cristiana”, per dir-ho d´alguna manera.

Ha estat un encert de l´editorial barcelonina editar aquesta traducció que arribarà a moltes més mans perquè sempre hi ha qui vol llegir o rellegir els bons llibres en la seva llengua materna, a part del profit sobrenatural que de la seva lectura pausada en poden treure.

Josep Vall i Mundó

  • 10 desembre 2009
  • Brian Kolodiejchuk
  • Número 33

Comparteix aquesta entrada