Revista > Número 45

Para comprender el Vaticano II. Síntesis histórica y doctrinal

César Izquierdo

Ed. Palabra

Madrid, 2013 

224 pàg.

Un llibre que arriba en un moment molt oportú si considerem la recomanació de Benet XVI, a Porta fidei, de llegir els image-b59abaf0383b185675298bc4d7d27f10documents del Concili Vaticà II. El nou llibre de César Izquierdo, professor ordinari de la Facultat de Teologia de la Universitat de Navarra i director de la revista Scripta Theologica, ens introdueix de manera convincent en la seva lectura.

Es tracta d'una síntesi històrica i doctrinal molt completa, que ajuda a comprendre el Concili Vaticà II en tota la seva riquesa i originalitat, en continuïtat amb el Magisteri precedent de l'Església.

El professor Izquierdo sintetitza cadascun dels documents conciliars situant-los en el seu context històric i ressaltant-ne els aspectes més significatius. Amb un estil sobri i precís, el llibre facilita i convida a la seva lectura. Ho fa des de la perspectiva que proporciona el mig segle transcorregut des que es va redactar.

El llibre conclou amb quatre intervencions papals d'especial importància per entendre el Vaticà II: la de Joan XXIII, que va convocar aquest Concili; la de Pau VI, que el va clausurar; i les dels dos papes que l'han seguit posant en pràctica: Joan Pau II i Benet XVI.

Domènec Melé

  • 22 agost 2013
  • César Izquierdo
  • Número 45

Comparteix aquesta entrada