La Bíblia per als més menuts

Luis M. Benavides i Elena Santa Cruz

Il·lustrada per Màriam Ben-Arab

Editorial Casals, S. A.

Barcelona, 2013

186 pàg.

Inclou un CD amb cançons

 

La Bíblia per als més menuts s´adreça a nens d´edats d´entre els dos i els sis anys, aproximadament, i respon a la
necessitat de moltes famílies de comptar amb una ajuda adequada per fomentar el despertar en la fe dels nens i nenes.

Amb aquesta publicació, els autors i l´Editorial Casals han volgut aportar una ajuda a las famílies en l´Any de la Fe, en sintonia amb les orientacions dels nostres bisbes.

Aquest llibre és una proposta didacticocatequística nova i pràctica que es desenvolupa en «trobades» o sessions de quinze minuts aproximadament, en les quals pares i fills, d´acord amb l´edat, resen, canten, llegeixen i mediten sobre textos bíblics curosament seleccionats.

Aquest mètode original, a la vegada catequètic i lúdic, es desenvolupa en un clima familiar obert i flexible, d´acord amb les edats i capacitats dels nens i nenes. Els pares són els actors principals del desenvolupament òptim de les sessions.

Les «trobades familiars» que presenta La Bíblia per als més menuts, a més d´acostar de manera activa la Paraula de Déu expressada en la Sagrada Escriptura i d´ajudar en el desvetllament en la fe, també fomenta el coneixement mutu, l´afecte i la unió de pares i fills.

Bíblia per als més menuts comprèn quaranta-una «trobades familiars» que recorren l´Antic i el Nou Testament, amb textos seleccionats i molt bellament il·lustrats. Cada «trobada familiar» presenta una guia didàctica per orientar els pares a desenvolupar-la. L´expressivitat de les il·lustracions pretén acostar la imaginació dels infants als passatges bíblics.

A més, aquest llibre inclou les principals oracions per resar en família i un CD amb una selecció de cançons relacionades amb els passatges bíblics tractats.

En definitiva, un llibre especialment recomanable i diferent de les bíblies infantils que s´ofereixen en les nostres llibreries.

Ana Villar Casares

Comparteix aquesta entrada