Revista > Número 43

Maria, la mare de Jesús

Benet XVI, textos

Franco Vignazia, il·lustracions

 

Editorial Casals

Barcelona, 2012

48 pàgs.

 

L'Editorial Casals ha preparat amb gran cura un recull de les ensenyances de Benet XVI sobre la Mare de Déu i les presenta d´una forma ben propera per als nens. Les expressives il·lustracions del pintor italià Franco Vignazia, són el image-ff35adb3b7afba12a186d866fee291e9complement perfecte dels textos escollits, ja que els fa assequibles al públic infantil i juvenil. La introducció del cardenal Angelo Scola presenta la Mare de Déu com la Mare de la tendresa.

El llibre es compon d´alguns fragments, nou en total, de diverses intervencions de Benet XVI sobre la figura de la Verge Maria. El sant Pare fa un recorregut per les etapes de la vida de la Verge seguint l´any litúrgic, i explica tot allò que podem aprendre de la nostra Mare. D´aquesta manera, comença amb la concepció inmaculada de Maria, que fa que l´anomenem la Puríssima. Ella es prepara per respondre que sí quan l´àngel Gabriel li fa la pregunta més important en la història de la humanitat, aquella que la converteix en Mare de Déu. Maria sempre viu pendent dels altres, i per això visita la seva cosina Elisabeth. Ella és la Mare, plena de tendresa, que dóna tot el seu amor a Jesús quan neix a Betlem i quan mor per tots els homes a la Creu. Ella és l´única que espera que el seu Fill ressusciti, i la que acompanya els deixebles fins que es fan forts amb l´arribada de l´Esperit Sant. Per tot això, és la guia de l´Església i la Reina del món, que des del cel ens cuida com els seus fills.

El llibre es tanca amb una breu i preciosa oració que el sant Pare dirigeix a Santa Maria. De ben segur que aquest petit volum servirà per conèixer i estimar millor la Mare de Déu.

Glòria Heras

  • 22 novembre 2012
  • Benedicto XVI
  • Número 43

Comparteix aquesta entrada