Revista > Número 43

Creients i no creients. Junts cerquem un món millor

M. Sánchez de Toca, A. Puigverd, F. Torralba

Pagès Editors

Lleida, 2012

120 pàgs.

 

Vivim un moment prolífic de llibres amb diàlegs entre creients i no creients. El problema està, segons els no creients, en la falta d´arguments per part dels creients, i en trobar interlocutors vàlids i amb ànim de dialogar amb el món de la image-ae310c740597535c110c562b5fea518cincreència. Aquest segon problema es mostra en aquest llibre, on Antoni Puigverd no vol ser identificat com a agnòstic i proposa simplement parlar de “algunes causes i manifestacions del xoc o desacord entre la tradició cristiana i la societat contemporània”.          

El llibre recull tres ponències presentades en una jornada a sant Julià de Lòria (Principat d´Andorra) l´1 de juliol de 2011, en el marc de la Càtedra de Pensament Cristià del Bisbat d´Urgell.

Els dos “creients” es poden considerar dos pesos pesats, perquè són Melchor Sánchez de Toca, que és el sotssecretari del Pontifici Consell de la Cultura de la Santa Seu, que justament és el dicasteri que té assignat el diàleg amb els no creients; i Francesc Torralba, filòsof i teòleg ben conegut a casa nostra, director de la Càtedra de Pensament Cristià del Bisbat d´Urgell, organitzador d´aquesta jornada.          

Les tres intervencions són suggeridores i contenen elements de reflexió per a aquest diàleg propiciat per l´esmentada Càtedra. Melcior Sánchez de Toca tracta del diàleg entre creients i no creients en el pensament de Benet XVI i exposa la feina que es fa des del seu dicasteri per fomentar aquest diàleg. Antoni Puigverd, a partir d´algunes pel·lícules, assenyala manifestacions del xoc o desacord entre la tradició cristiana i la societat contemporània. Francesc Torralba fa un estudi de les condicions de possibilitat del diàleg entre creients i no creients, seguint diversos pensadors contemporanis i assenyalant que no tots estan disposats a dialogar: no tots tenen la mateixa actitud de recerca d´una veritat suprema.        

És un llibre d´un gran interès per a l´Any de la fe, per a aquest diàleg tan necessari entre creients i no creients.

Joaquim González-Llanos

  • 22 novembre 2012
  • M. Sánchez de Toca, A. Puigverd, F. Torralba
  • Número 43

Comparteix aquesta entrada