Revista > Número 41

La oración de Juan Pablo II con los Salmos

Gloria Heras (ed.)

 

EUNSA

Barañain (Navarra) 2011

311 pàg.

Al llarg de les seves catequesis, Joan Pau II i Benet XVI van comentar tots els textos que s´alternen en la Litúrgia de les Hores, és a dir, alguns salms, o fragments d´aquests, càntics i altres composicions poètiques. En aquest volum, image-a2c87820167e2de50cc0efb96f5f6cbbnomés s´han recopilat els comentaris sobre els salms que va fer Joan Pau II.

Cal tenir present que no se segueix l´ordre cronològic, que implicaria començar amb la primera catequesi de Joan Pau II sobre el salm 62 i concloure amb l´última, en què es va comentar el salm 114. S´han ordenat els textos segons el número del salm a què es refereixi i, en cas d´aquells Salms que són objecte de diverses catequesis, com per exemple el 50 –que es comenta en quatre ocasions–, s´ha conservat l´ordre cronològic. D´aquesta manera, serà fàcil localitzar els salms que són presents en la Litúrgia de les Hores i quins van ser objecte d´una o més catequesis.

Els textos de les catequesis procedeixen de www.vatican.va, als quals s´ha anteposat la versió dels salms de la Bíblia de Navarra, editada per la mateixa EUNSA, encara que no és la traducció utilitzada en els textos de les catequesis papals. El llibre es podria haver completat amb un índex temàtic i una mínima introducció a cada salm. 

Arnau Arnaldich

  • 28 febrer 2012
  • Gloria Heras Oliver
  • Número 41

Comparteix aquesta entrada