Revista > Número 40

Una història real conquereix els premis ''Kerygma Awards''

Els missatges de Benet XVI vistos pels joves

El concurs internacional d´espots i curts Kerygma Awards va posar un brillant punt i final a la seva primera edició amb una gala celebrada a la sala Florida Park en el Parque del Retiro, el passat 23 de maig. Aquest concurs pretén estimular els joves de tot el món a expressar en llenguatge audiovisual el contingut d´algun dels missatges transmesos per Benet image-f41d30428d07b24cbb4c5e0383b29aaaXVI. El curt guanyador serà entregat al Papa en la seva visita a Espanya per la Jornada Mundial de la Joventut.

El lliurament de premis va ser conduït per la presentadora de Telemadrid Paloma Ferre. «Una imatge val més que mil paraules, i és una alegria que hi hagi gent capaç de comunicar missatges positius», va assenyalar la periodista. Durant el transcurs de la gala, es va projectar un vídeo de l´actor nord-americà Martin Sheen, protagonista d´Ala oest de la Casa Blanca, en el qual agraïa a l´associació Showing Christianism l´organització del concurs perquè creu necessari que hi hagi joves amb idees noves que expressin missatges cristians a través del llenguatge audiovisual.

Els guanyadors d´aquesta primera edició dels Kerygma Awards van ser els australians Kieran Williams i Sebastian James pel seu curt sobre la confessió The power of confession. Una narració enregistrada a les platges de Sydney basada en una història real que coneixien des de nens. «El protagonista rememora la mort del seu amic enmig del mar, el mort va donar la vida per ell perquè se salvés i pogués anar a confessar-se. Actualment és sacerdot a Costa d´Ivori», va explicar Williams.

Els triomfadors d´aquesta primera edició del concurs són amics des de la infància i estan buscant obrir-se camí en el món del cine. Cap d´ells no es dedica professionalment a això, James és periodista esportiu al canal públic australià ABC, i Williams és treballador social, encara que s´està preparant per ser professor d´educació infantil o de primària. Després de la gravació de «The power of confession», van començar a treballar en el seu pròxim projecte, una animació audiovisual de personatges fets amb sorra.

 Cal y Arena va obtenir el segon premi, un curt centrat en la llibertat realitzat pels alumnes del Centre Universitari Villanueva: Victòria Sarlabous, Pau Pellico, Isabel Javaloyes i Sergio Carreró. «Tots som una mica com el fill pròdig», va indicar la seva directora en recollir el guardó en referència a l´argument protagonitzat per un jove que busca el perdó del seu pare.

El tercer guardó, el va rebre Gregory Muller per l´espot Crossroads. Aquesta peça audiovisual tractava el tema proposat per l´organització: ser crítics i alternatius. «Vaig intentar representar les quatre xacres de la societat: mitjans de comunicació, hedonisme, violència i poder», va comentar el seu director.

 

Una iniciativa en el món audiovisual

Aquesta iniciativa va sorgir fa una mica més de dos anys de la mà de l´associació Showing Christianism i el Centre Universitari Villanueva. En la present edició dels Kerygma Awards, hi han participat joves de Jerusalem, Austràlia, Regne Unit, Colòmbia, Xile, Mèxic i Espanya, entre d´altres països.

L´equip dels Kerygma Awards ha estat format per estudiants i professors de la universitat. El procés d´aquest concurs s´ha cuinat en reunions celebrades els dijous a l´hora de l´àpat, en les quals, entre entrepà i refresc, s´ha anat gestionant l´evolució de les inscripcions, els membres del jurat, la divulgació del concurs a les universitats de tot el món, noves idees de promoció, feines de comunicació i l´organització de la gala. Kerygma, com el coneix l´equip, ja ha finalitzat però encara queden coses pendents: entregar el vídeo guanyador al Papa i decidir si se´n fa una segona edició.

Xavier Vilella

Periodista

Els audiovisuals premiats es poden veure a:

http://www.kerygmaawards.com/

image-87c5dea37359b9935463e27814b8588d

  • 12 setembre 2011
  • Xavier Vilella
  • Número 40

Comparteix aquesta entrada