Revista > Número 37

Aceite en las heridas. Análisis y respuestas a los dramas del aborto y del divorcio

Livi Melina i Carl. A. Anderson (ed.)

Editorial Palabra

Madrid 2010

276 pàg.                                                                                                         

El Congrés internacional Aceite en las heridas. Una respuesta a las llagas del aborto y del divorcio, que es va celebrar a Roma a l'abril del 2008, organitzat pel Pontifici Institut Joan Pau II junt amb els Cavallers de Colom, ha volgut centrar la image-2cced0237e70e8b7aeb9f5f85a03ab40seva atenció i reflexió en els patiments de les persones que han experimentat el trauma del divorci dels propis pares o que pateixen les conseqüències de la realització d'un avortament voluntari.

El programa dels dos dies de Congrés i, per tant, de la publicació que presentem, s'inspira en la imatge evangèlica del bon samarità, i s'articula en dos moments distints:

1) “Un cor que veu”, que s'acosta, experimenta compassió i intenta fer-se càrrec de la situació des del punt de vista sociològic i psicològic, però sobretot humà i, per tant, ètic.

2) “Actuar en conseqüència”, és a dir, cuidar i fer-se càrrec del proïsme, “portar-lo a l´hostal” perquè continuï tenint les cures adequades, pagar i tornar després. Aquest segon moment es proposa buscar una resposta de solidaritat, escoltant l'experiència d'alguns centres i iniciatives que presten ajuda a aquests problemes socials en diverses parts del món.

En aquesta publicació es recullen els treballs de reconeguts especialistes internacionals que afronten els temes de l'avortament i del divorci.

Es tracta d'un llibre nou, perquè no sols ofereix una argumentació teòrica a aquests problemes, sinó també abundant informació i documentació sobre l'impacte personal i social d'aquests drames presents en la nostra societat.

Miquel Masats Roca

  • 11 gener 2011
  • Livio Melina y Carl. A. Anderson
  • Número 37

Comparteix aquesta entrada