Revista > Número 33

Alegres con esperanza: textos de San Pablo meditados por San Josemaría. F.Varo

Francisco Varo

Ediciones Rialp

Madrid 2009

256 pàg.

 

El juny del 1933, sant Josepmaria Escrivà va anotar en unes quartilles una selecció de textos del Nou Testament, amb el títol de “Palabras del Nuevo Testamento repetidas veces meditadas”. D'un total de 112 textos, 37 són del Corpus image-d3be4350138bcb83d712c8d71c954298Paulinum. Ara Francisco Varo, professor de Sagrada Escriptura de la Facultat de Teologia a la Universitat de Navarra, ens ofereix un estudi d´aquests textos de sant Pau.

L´autor veu aquest llibre com un assaig que suposa un intent d´apropament a la lectura de sant Pau que fa sant Josepmaria, i així obre camí a altres estudis que es puguin fer sobre aquest tema. Deia l´autor en la presentació del seu llibre que “sant Pau és vist com un home ficat en el món, a qui la fe l´ajuda a viure alegre, mirant la vida amb esperança”. Algunes característiques que sant Josepmaria veu en sant Pau són les que trobem en el n. 428 de Solc: “Amplitud d´horitzons, afany recte i sa de renovar el pensament, acurada atenció a la ciència i al pensament contemporanis, i una actitud positiva i oberta davant les transformacions actuals de les estructures socials i formes de vida”. Per a sant Josepmaria, la lectura meditada de sant Pau el portava a entrar en la lògica de Déu, a escoltar la seva veu i aconseguir força per seguir-la. No llegia la Sagrada Escriptura a distància, sinó que la llegia escoltant la Paraula de Déu que parla avui.

Un llibre per als interessats en Sagrada Escriptura i per a tot cristià corrent, cridat a santificar-se en les tasques de cada dia, ja que l´ajudarà a descobrir que l'ensenyament de l'Apòstol constitueix una referència propera i atractiva per orientar la seva vida.

                                                                                                                                                     Manel Mallol

  • 10 desembre 2009
  • Francisco Varo
  • Número 33

Comparteix aquesta entrada