Revista > Número 32

Treinta gotas de Evangelio


José Ramón Urbieta

Narcea

Madrid, 2008

160 pàg.

 

image-97da114a75e784487b116472ffb9f257José Ramón Urbieta és llicenciat en Teologia i Pedagogia, especialista en educació de adults, formació de joves i animador cultural voluntari. Col·labora en diverses revistes i ha escrit uns quants llibres.

El mateix títol del que ara comentem ens orienta sobre el seu contingut. Agafant breus frases literals del Nou Testament, en fa una glosa. Fa una explicació senzilla a fi que la puguin entendre la majoria de les persones. Pretén arribar al cristià corrent, al cristià senzill de cor, perquè arribi al Regne del Cel.

La exposició que fa recorda, per la seva finalitat, les del autor francès Chevrot, tot i que la d´Urbieta té una major simplicitat i brevetat. No oblida, en cada capítol, explicar algun succés o anècdota que confereix vivesa al relat. També trobem, segons el capítol, unes síntesis catequístiques que porten el lector a fer-se preguntes i aprofundir en el contingut del capítol. Poden ajudar a preparar una xerrada sobre el tema corresponent.

            La Introducció, en què l´autor vessa la seva experiència, té interès pel seu caràcter pedagògic. L´estil és senzill, assequible, periodístic. 

Josep Maria Pujol i Bertran

  • 01 setembre 2009
  • José Ramón Urbieta
  • Número 32

Comparteix aquesta entrada