Revista > Número 32

Teología de San Pablo. Síntesis y perspectivas

 

 

 

Joseph A. Fitzmyer

Ediciones Cristiandad

Madrid, 2008

199 pàg.

 

Ediciones Cristiandad ha reimprès, afegint-se a la celebració de l´Any Paulí, aquest llibre exhaurit de Fitzmyer, una autèntica joia de síntesi sobre la teologia de sant Pau, que, tot i el image-e74c9986d7cf5b48e3e0ea819f9b530dtemps passat, no ha perdut gens ni mica d´interès ni de validesa.

El treball és un recull sistemàtic i coherent de les exposicions i comentaris sobre l´obra paulina –en bona part, obra del mateix Fitzmyer– aplegats en el primer Comentario Bíblico “San Jerónimo”, publicat també per la mateixa editorial durant la dècada dels anys 70.

Fitzmyer és un dels exegetes catòlics de més anomenada en el camp dels estudis del corpus paulinum, i, amb aquesta síntesi, ens ofereix un subsidi ideal per fer un recorregut introductori, però complet, per la vida i el pensament paulins. La brevetat inherent a l´obra demana, en algun cas, donar per sabudes algunes idees i termes tècnics de l´exegesi, però el lector hi troba sempre un resum perfecte, clar i coherent, de tots els elements que calen per moure´s amb seguretat a l´hora d´endinsar-se en el món de sant Pau: des del possible origen de les seves influències intel·lectuals fins a les claus de la seva soteriologia –reconciliació, expiació, alliberament, justificació– o antropologia –carn, cos, ànima, esperit, llei, pecat, mort–, per esmentar un parell d´exemples.

No hi ha pas dubte que és una bona eina per apropar-se, enguany, a la figura gegantina de sant Pau, en companyia d'un guia excel·lent.

Javier Jarne

  • 01 setembre 2009
  • Joseph A. Fitzmyer
  • Número 32

Comparteix aquesta entrada